ViveLab Ergo pályázati felhívás Kórházak részére

A ViveLab Ergo Magyarországon működő ergonómiai tanácsadó cég, pályázatot hirdet olyan kórházak számára, amelyek szeretnék dolgozóik egészségét megőrizni és a munkahelyi balesetek számát csökkenteni. 
Az ergonómiai vizsgálat célja, hogy a műtőkben dolgozó személyzet egészséges munkavégzését támogassa, így a pályázat előfeltétele, hogy az intézmények a vizsgálat elvégzését engedélyezzék. A munkavégzés vizsgálata során a környezeti elemek és a felhasználók kapcsolata kerül értékelésre, illetve a munkafolyamatok során felvett testtartások terhelésének mértékét állapítják meg ergonómusaink. Ezen információk alapján tesznek javaslatokat a módosításokra.
A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amely során az első három nyertes kórháznál ingyenes ergonómia vizsgálatot végzünk intézkedési tervvel egybekötve. 

jelentkezés

Miért fontos az ergonómia?
A munkavállalók számára a megfelelő munkakörnyezet, munkafolyamat kialakítása rendkívül fontos a jó közérzetük biztosítása érdekében. A jól megtervezett munkatevékenységek kielégítik a törvényi elvárásokat, egyszerűbben elvégezhető feladatokat rónak a munkavállalókra, amely egyben segít a munkából adódó megbetegedések elkerülésében, a munkás évek meghosszabbításában és a fluktuáció csökkentésében.  
A ViveLab-ról:
A ViveLab egy felhőalapú ergonómiai szimulációs szoftver, amely gyors és pontos virtuális ergonómiai elemzéseket készít a vállalatok széles köre számára. A beépített antropometriai adatbázisnak és a hét különböző ergonómiai elemzésnek köszönhetően a ViveLab Ergo kiemeli a helytelen munkahelyi kialakítás miatt felesleges, időigényes mozgásokat és az egészségre káros kényszerű mozgásokat.  
Hogyan történik egy ergonómiai vizsgálat a ViveLab segítségével?
Szakértőink első körben interjút készítenek a dolgozókkal és megállapítják mely munkaterületen érdemes az ergonómiai vizsgálatot elvégezni.
A ViveLab Ergo az Xsens mozgás rögzítő technológiát használja a pontos mérésekhez.
Eközben videofelvétel is készül a pontos elemzés kidolgozásához.
Miután a mérés megtörtént betöltjük a szoftverbe a mozgás adatokat, amely automatikusan elvégzi az értékelést. Ergonómus szakértőink az analízis alapján készítenek egy intézkedési tervet, amely meghatározza a munkahely optimalizálásához szükséges tevékenységeket. 

Várjuk jelentkezésüket!